30. 1. 2009.

Opsednuta kruzicima :)

Ah daaaaaaaa...
Naslov sve govori. Kruzici & ja i ja & kruzici... u kolazu.



Ova ogrlica je nastala kroz mukotrpan rad (iako se verovatno vama nece tako ciniti :)) od skice na papiru (koja je naravno morala biti izmenjana malo- papir trpi sve- lepo narod kaze), do krajnjeg (sto ja volim da kazem FINALNOG) produkta...
Nije savrsena, daleko je od toga... Imala sam problema sa alkama (kako to da resim kod vecih komada? zna li neko, uvek na kraju izuljam lak i obavezno potpuno iskrivim alku)... pa sa busenjem rupica na filcanim kuglama... Pa ovaj poslednjo deo ogrlice sa transferom sam pravila dva puta... (prvi je bio malo drugaciji sa zalepnjenim perlicama oko sebe) jer se zalomio kod alkice, pa sam imala problem sa filcanjem u krug... (iz drugog pokusaja je uspelo) i bla, bla... da ne davim, negde procitah da ljudi ne vole da citaju bas dugacke postove na blogu... :) :)

Inace, nije bas potpuno gotova ova ogrlica, ide na jos jedno lakiranje... jer tek sada vidim na sta to lici... :) (bas se hvalim, aaa... ??? ali tesim se cinjenicom da niko nije dosao do ovog samog kraja)... a ova preeksponirana fotka je tu zato sto mi je jako dopada! :)

24. 1. 2009.

Tetkino zlato

Ovo je delo mog sestrica, koji je gledajuci jedan dan tetku kako topi vosak i pravi svece, dosao na ideju da bude kreativan.
Kako sam kaze, uzeo je ostatke od jedne mamine i svoje svece (sa proslog, sestog rodjendana, (ovo je kao bitan podatak) koja se malo polomila), i kapao, a kako nije imao fitilj, uzeo je male svecice, koje je nasao i "ugurao" (topljenjem) u veliku... (na ovu pricu me je potpuno odusevio, kako se toga dosetio uopste)... i evo...
Mislim da jedna slika vredi vise od hiljadu mojih reci!

:)



Nadam se da ce uskoro biti jos ovakvih samostalnih (a mozda i nekih zajednickih) poduhvata... Treba deci pustiti da stvaraju... zar ne?

5. 1. 2009.

Palić zimi

Dok se moje drangulijice suše i "nameštaju" po žicama, sajlama i drugim, postavljam kolaž Palića i Zoo vrta.
Malo smo se smrzli, ali vredelo je... videli smo veliki deo životinja... a deo je njih je ovde...
Nadam se da ćete da uživate kao i ja...